CV pelletkachel

Heel de pelletkachel wereld is opgeschud door de komst van onze bodemvoeders en daar gaat een prachtig systeem bij komen. De Dielle pelletkachel met cv aansluiting.

Pelletkachel cv Dielle

Een pelletkachel met cv, u heeft er vast wel eens van gehoord maar wat is het nou eigenlijk? Een pelletkachel met cv aansluiting houdt in dat de pelletkachel u van warm tapwater kan voorzien. Veel mensen kiezen hedendaags daarom voor een pelletkachel met cv aansluiting, het kan u veel geld besparen! Een pelletkachel met cv kan worden aangesloten op bijvoorbeeld vloerverwarming en/of naast u eigen cv draaien. In combinatie met een zonneboiler is geen probleem voor een pelletkachel cv. Via een buffervat kunt u uzelf  zelfs van warm tapwater voorzien zonder problemen of u kiest voor het ACS systeem waardoor er direct verwarmd tapwater vanaf uw pelletkachel cv kan komen.

Wat is het verschil tussen de Dielle pelletkachel met cv en een gewone pelletkachel

Zoals u weet werken alle Dielle pelletkachels met de gepatenteerde bodemvoeder.
Het grote voordeel van dit systeem is dat er geen verstoppingen meer kunnen voorkomen in de branderbak en dat onze kachels de asresten zelf over de rand drukken als zij nieuwe pellets aanvoeren.

Doven en herstarten van de cv pelletkachel

De Dielle pelletkachel gaat tijdens het uitdoven niet de gehele branderbak leegblazen om te kunnen stoppen. De werking van de Dielle is compleet anders! Zodra de pelletkachel moet stoppen zal hij geen nieuwe pellets meer aanvoeren en de rookgassnelheid sterk verlagen.
Hierdoor blijven asresten op de pellets liggen en wordt het vuur gedoofd door het as en blijft er een gloeilaag onder het as zitten.
Dielle pelletkachel
Zodra de watertemperatuur in de cv pelletkachel gezakt is drukt hij gewoon wat vers materiaal naar boven en brand de pelletkachel weer. De oude techniek zal een volledige nieuwe herstart moeten doen, dus lang koelen en een volledig bak met pellets om weer te starten nodig zijn.

Modulatie tijdens het op temperatuur raken van het water de de cv pelletkachel.

Als een pelletkachel gaat moduleren houd dit in dat hij de meest lage toevoer van pellets gaat aanhouden om zo niet teveel warmte te geven.
Bij een normale pelletkachel is een te laag niveau niet goed want dan wordt de stookkamer te koud en hou je het vuur niet aan of je krijgt koekvorming.

Bij de Dielle zal het moduleren vele malen minder kunnen dan de standaard pelletkachel daar er tot wel 4 minuten lang geen pellets gegeven kunnen worden zonder dat hij uit gaat.
Dit komt door het gloeibed wat de bodemvoeder met zich mee brengt.
Verstoppingen zijn niet mogelijk door de nieuwe pellets die via de bodem komen.

Keuze in pellets

Bij de pelletkachel met de branderbak waar de pellets van boven af in vallen ben je verplicht een goede pellet te gebruiken om een juiste werking te kunnen waarborgen.
Bij de Dielle is het geen probleem een mindere kwaliteit pellet te gebruiken of als er iets stof in de zak zit.

Meerdere brandstoffen in onze cv pelletkachel

Aangezien wij met een gloeibed werken zonder branderbak met gaatjes kunnen wij ook meerdere brandstoffen aan zoals pitten,zaden en barst.
U bent dus niet verplicht om zich aan één soort brandstof te houden.

Vermogens voor de pelletkachel cv van Dielle

De Dielle pelletkachel op cv komt uit in vermogens 13kw,16kw en 21KW
De prijzen kunt u vinden bij onze dealers

Meerdere voordelen dan met de traditionele brander:

 • rustig houtvuur
 • minder fijnstof
 • onderhoud 1x per maand ipv iedere week
 • minder vervuiling ruit
 • minder verlies van pellets bij starten en stoppen
 • meerdere brandstoffen
 • type pellet maakt niet meer uit
 • zeer stil
 • veel warmte naar de cv weinig naar de ruimte
 • Nederlandse besturing
 • meerdere aansturingen zoals windows,android,ios, open therm, Domotica en thermostaat of klikverbinding.

Assortiment cv kachels

Wij hebben een uitgebreid assortiment voor u beschikbaar.
Zo zijn er verschillende modellen met zelfs een toestel welke maar 31cm diep is.
Daarnaast zijn er vele mogelijkheden om het toestel te bekleden met keramiek, staal of zelfs glas.
Onze toestellen zijn geschikt om in de woonkamer te plaatsen, daarnaast hebben we ook pelletketels en cv modellen die bijvoorbeeld in een technische ruimte geplaatst kunnen worden.

Bekijk de Dielle cv pelletkachel in de fabrieksshowroom of informeer bij onze dealers of deze hem hebben staan.

Dielle pelletkachel cv Dielle pelletkachel werking

Besparen

Is uw gas rekening hoog en u wilt besparen? Dan kunt u voor een pelletkachel kiezen. Bij het gebruik van een pelletkachel CV kunt gemakkelijk geld besparen omdat u dan minder gas zal verbruiken voor het verwarmen van uw huis. Sommige mensen hebben het gasverbruik terug weten te dringen 40% van het huidige gebruik. Als u zo wilt besparen koop dan nu een Pelletkachel CV ketel. De tijd waarin u de investering terug verdient is korter dan als die van zonnepanelen is de investering kleiner. Wacht niet langer en begin nu te besparen op uw stook kosten en vaste lasten.

Meer informatie over de cv?

Heeft u vragen over de pelletkachel cv of wilt u weten welke dealers de cv modellen hebben opgesteld in de showroom neem dan gerust contact op.
Ook voor cv en installatie gerelateerde vragen staan wij voor u klaar.
Met een dealer netwerk over Nederland en heel Europa kunnen wij u ten alle tijden warmte bieden.

Uw telefoonnummer
Maak een keuze