Ervaring of vragen over onze kachels

Schrijf hier uw ervaring of vragen over de Dielle pelletkachel

Op deze pagina kunt u uw ervaring delen met onze Dielle pelletkachel.
Wij horen graag wat u van onze pelletkachels vind en de bodemvoeder.
Heeft u vragen over onze pelletkachels dan kunt u deze ook hier stellen of via ons contactformulier.

Vermeld aub het type pelletkachel welke u van Dielle heeft aangeschaft.

184 reacties

 • Hoi,
  Begin steeds meer plezier van mijn Dielle Ostro 80 te krijgen nu de instellingen beter zijn.

  Bedankt voor de nederlandse gebruiksaanwiijzing deze is een stuk duidelijker dan de engelse.

  Heb nog een vraagje over instellen timer – de timer ingesteld op uur tijd on en off als ik de temperaturen wil variëren bijv s’nachts een lagere ingestelde temperatuur dan overdag – kan dit ook ?

  groetjes, peter

  • Hallo Peter,

   Wij hebben in het verleden een aantal subdealers gehad welke wel wouden verkopen maar geen training wouden volgen met het gevolg dat pelletkachels zo werden neergezet zonder enige instellingen.
   onze toestellen moeten eenmalig gekalibreerd worden en is bij elke situatie anders zonder deze kalibratie werkt de kachel gewoon minder goed en krijgt vaak de kachel de schuld terwijl die gewoon doet wat hem opgedragen wordt.

   De temperatuur kun je niet verschillen per dagdeel dit kan wel met onze webmodule of een externe thermostaat met een potentieel vrij contact.

   • Heeft er al iemand ervaring met een draadloze externe thermostaat?
    Ik wil de temperatuur ook kunnen variëren middels een timer en niet steeds handmatig instellen.
    Graag merk en type

    • Een externe thermostaat kan vrij simpel geïnstalleerd worden door de Dealer, verbinden parameter instellen en hij werkt.
     Hiermee kunt u elke gewenste schakelthermostaat de kachel laten aansturen. De nieuwe webmodule is echter ook beschikbaar waardoor er nog makkelijker dmv een app op uw mobiel gewerkt kan worden.
     u kunt de kachel dan vanaf elke smartdevice of computer bedienen door u aan te melden op uw eigen Dielle kachelcloud.

 • Goede middag,
  Ik heb een Dielle Libeccio 80 sinds 3 weken. Ik vind dat er veel grove as wordt gevormd en de aslade is na 3 à 4 dagen stoken bijna vol. De as hoopt zich voornamelijk op aan de linkerkant van de lade. De kachel brandt wel dag en nacht op vermogen 4 (met vrieskou), anders 3 en de ventilator draait in stand 2. De pellettoevoer staat op -2 en de rookgasventilator op -1.
  Graag een reactie aub.
  Leonard

  • Goedendag Leonard,

   Heb je de vlamdwingplaat boven in wel goed liggen? deze hoort richting de deur te liggen.
   hij wordt er na het reinigen wel eens verkeerd in teruggeplaatst en dan krijg je dit soort taferelen:) met de kalibratie kun je dan niks want de flow in het toestel klopt dan niet.

 • Goedemorgen, ik ben op zoek naar een Dielle pelletkachel maar nu is de situatie zo dat deze kachel niet dieper dan 50 cm mag zijn. De Ostro pelletkachel is erg smal maar nu vraag ik mij af of er nog andere types zijn die niet dieper dan 50 cm zijn. De meeste dielle pelletkachels zijn namelijk 55 cm diep. Ik hoor het graag en alvast bedankt.

  • op dit moment is de ostro 50 het meest ondiepe toestel, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld de Grecale 70 met bovenaansluiting aan te schaffen scheelt ook ruimte!

 • Goedendag,

  Wij hebben een Grecale 70 staan. Sinds een paar dagen hoor je de toevoerschroef 2 keer per minuut duidelijk draaien.
  Je ziet dan op het display dat de schroef actief is gedurende 5 seconden. Dit is erg irritant en de vraag is kunnen we hier zelf iets aan doen of moet dit via de dealer opgelost worden.

  • Geachte heer/mevrouw, De Dielle heeft iets opgemerkt in uw pellets wat geen pellet was en is hierdoor overgegaan in pulserende modus.(hiervoor moet een error zijn geweest maar die kan u zelf resetten.)
   Het is uiteraard mogelijk uw toestel weer terug te stellen in de continu draaiende modus echter dient de dealer wel te checken of de toevoer vrij is van een niet brandbaar deel in uw pellets.

 • Goedendag ik heb de nieuwe Dielle Maestrale Square 60 + Silent wit B.01 gekocht en deze komt in week 52, nu moet ik nog een kanaal voor dit toestel gaan maken en ik wil dit kanaal gewoon verticaal omhoog maken door 2 slaapkamers. De totale lengte wordt dan ongeveer 9 meter vanaf de pelletkachel. Kan ik dit kanaal gewoon uitvoeren in rvs 80 mm ongeisoleerd star kanaal, of moet dat anders?

  • Het kanaal moet geïsoleerd zijn en voldoen aan de eisen in het bouwbesluit. u dient dus ook het kanaal te omkokeren met brandvrij materiaal.
   de diameter van 80MM is prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.