Continu afstellen van de pelletkachel niet meer nodig

Normale afstelling pelletkachel

Zoals u waarschijnlijk al weet werkt de Dielle pelletkachel met een gepatenteerde bodemvoeder.
Wat vaak het meest moeilijke is aan een gewone pelletkachel is de afstelling, u moet het zo zien dat de pelletkachel zeer zuinig moet staan maar dat de ene pellet de andere nog wel moet zien aan te steken.
Bij te weinig gloeisel zal de pelletkachel uitvallen en bij teveel zal de pelletkachel roeten en krijgt u zwarte ramen en zal de branderbak verstoppen.
Er worden daardoor vele middelen toegepast om een zo goed mogelijk de pelletkachel te regelen.

Dielle pelletkachel

Afstellen van de Dielle pelletkachel

Daar de Dielle pelletkachel werkt met een bodemvoeder wordt er een zogenoemd gloeibed gecreëerd.
Door dit gloeibed is er altijd voldoende warmte om de volgende pellet te ontsteken een soort afvakkel systeem.
De pellets komen bij een Dielle pelletkachel via de bodem naar boven hierdoor is verstoppen of roeten niet mogelijk en kunnen er ook niet teveel of te weinig pellets zijn.

waar een gewone pelletkachel om de 10 a 15 seconden pellets moet werpen kan de Dielle rustig 4 minuten zonder toevoeging van pellets branden.
Hierdoor is onze modulatie ook rustiger en kan er een stabiele laag vermogen worden gecreëerd.

Ook het wisselen van de pellet naar een pellet met een mindere kwaliteit zorgt niet voor problemen hier is een bodemvoeder niet gevoelig voor.

Dielle pelletkachel werking

Standby van de Dielle pelletkachel

De pelletkachel met de oude techniek moet de gehele branderbak leeg branden en koelen dus de ventilatoren op maximaal (circa 15 minuten) voordat er weer een herstart kan plaatsvinden, de Dielle doet dit niet.
Bij de Dielle wordt het vuur ingekapseld met haard eigen as en het gloeisel bewaard om snel te kunnen herstarten.(binnen 1 minuut)
De convectie ventilator is ook nog eens uit te schakelen waardoor er geen onnodig geluid wordt gecreëerd bij het doven van de pelletkachel

Dielle pelletkachel Greycale