De DIelle Zefiro

De vraag naar lage pelletkachels is al vele jaren bij ons in beeld, als er dan besloten wordt om een toestel op de markt te brengen willen we ook zeker zijn dat deze tot in de puntjes perfect is!

Wat waren de vragen voor een lage pelletkachel zoals de Zefiro is geworden?

De vragen die voor de perfecte lage pelletkachel gesteld werden waren voor ons niet heel moeilijk, de kachel moet een mooi vuur hebben.. laat dat nou een groot voordeel zijn van onze gepatenteerde bodemvoeder!
Het vuur is rustig en sfeervol en het meest mooie is dat deze ook bij een laag vermogen nog steeds zichtbaar blijft en niet wegduikt in de brander zoals bij de andere pelletkachels het geval is.

Het tweede wat de meeste mensen toch wel belangrijk vinden is het monteren van het rookkanaal boven op de pelletkachel, dat was wel even puzzelen maar het is gelukt! de Dielle Zefiro is aan te sluiten met een rookkanaal die in het midden gecentreerd zit en bovenop de kachel gemaakt kan worden, daarnaast is het mogelijk om hem ook nog via de achterkant aan te sluiten voor als u bijvoorbeeld de lage pelletkachel onder een schouw wilt zetten.

Grote ruit, de derde vraag! vaak is het zo dat een pelletkachel die laag is ook voorzien is van een redelijk klein ruitje.. als het dan toch een grotere ruit wordt is het vuur niet zichtbaar wat ook weer jammer is. Bij de Dielle Zefiro is de combi aanwezig, grote brede ruit en prachtig groot en rustig vuur!

Het display als vierde vraag, hoe kunnen we het display wegwerken? we hebben bij de Dielle Zefiro gekozen voor een zogenoemde Hidden display. dit display is netjes achter een klep weg gewerkt welke symmetrisch zit met de vulopening van pellets. Hierdoor is de pelletkachel een echte kachel geworden zonder elektronica in het zicht

Geluid als vijfde vraag, het geluid van een pelletkachel wil nog wel eens overheersend zijn.. dit is echter bij onze Dielle pelletkachels niet het geval en zeker niet met het vernieuwde zigzag bodemvoedingsysteem die ervoor zorgt dat je zelfs geen pellets meet hoort vallen. fluisterstil en genieten van een heerlijk vuur!

Afmetingen Dielle Zefiro

De afmetingen voor de Dielle zefiro zijn zo gemaakt dat het een lage en iets bredere pelletkachel is geworden, omdat er bij een Dielle vrijwel geen onderhoud benodigd is op het legen van de aslade na hebben we ervoor gekozen om een iets grotere asvoorraad te maken en een bredere ruit om het vuur optimaal aan u te kunnen laten zien.

De afmetingen van de Zefiro zijn als volgt: 73cm breed 57cm diep en 87cm hoog met rvs voeten

Waar kan ik de Dielle Zefiro bekijken?

De Zefiro is vanaf Juli 2019 leverbaar en te bekijken in de fabrieksshowroom te Raalte, in de komende weken zullen ook dealer het toestel in de showroom opnemen. bel altijd eerst even met een dealer of deze hem al heeft staan.