pellet keuze minder relevant in de Dielle pelletkachel

Keuze in pellets minder relevant in de Dielle pelletkachel

Aangezien de Dielle pelletkachel met een bodemvoeder werkt is de keuze van uw pellet minder relevant dan bij systemen met een normale pellet brander.
Een bodemvoeder heeft namelijk geen branderbak waarbij gaatjes kunnen gaan dichtzitten en assen worden over de rand heen gedrukt.

Hoe gaat dit dan bij een normale pelletkachel?

Bij een normale pelletkachel is dit anders, zij moeten assen afzuigen en er kan zich slakvorming voordoen. Dit houd in dat onverbrande delen zich hechten aan de branderbak en zodoende de gaatjes dichtslibben met asresten.

Het grote voordeel wat u dus met een Dielle pelletkachel heeft is veel minder onderhoud en een rustige sfeervolle vlam en dat allemaal met een rendement van 96% en een geluidsarm systeem!

minder asresten in een Dielle pelletkachel

 

In principe is het as van een pellet bepalend hoe schoon uw pelletkachel werkt.
De as die zich voordoet in een Dielle pelletkachel is veel fijner en dunner aangezien de pellet veel langer de tijd heeft om op te branden tegenover een standaard pelletkachel.U ziet vaak in een standaard brander onverbrande delen door de stookkamer vliegen, dit kan niet anders omdat het as uit de brander moet worden gezogen.
Bij ons blijft het liggen en valt het over de rand door aanvoer van nieuwe pellet