Uniek standby systeem pelletkachel

pelletkachel standby

Het unieke standby systeem van Dielle door de gepatenteerde bodemvoeder zorgt ervoor dat u de pelletkachel kan starten en stoppen zonder een volledig nieuwe start te moeten maken.

Werking pelletkachel standby

Normaal gezien zal een pelletkachel als deze uit moet gaan de gehele branderbak leeg moeten branden en daarnaast ook volledig moet koelen. ventilatoren gaan vol blazen en de branderbak blijft lucht spoelen totdat het geheel koud genoeg is.
Hierdoor is de pelletkachel volledig koud en is een herstart binnen een half uur vrijwel onmogelijk.

Werking standby pelletkachel Dielle met bodemvoeder

Bij een bodemvoeder van Dielle is deze cyclus volledig anders!
Als het warm genoeg is dan stopt de toevoer van de pellets en wordt de rookgassnelheid juist verlaagd.
Ook zal de blazer (convectie motor) stoppen om de warmte in het toestel te houden.
Aangezien er geen nieuwe pellets worden aangevoerd zal het as op het vuur gaan liggen en deze dus de gloeiende massa bedekken.
Deze gloeiende massa kan tot ongeveer 4 uur na stoppen gebruikt worden om weer te herstarten.
Het grote voordeel is dus dat u kunt herstarten wanneer u wilt en niet hoeft te wachten, daarnaast is het toestel ook verder rustig als hij in deze modus schakelt en gaat hij dus niet als een wilde alle ventilatoren inschakelen.

Dielle pelletkachel met bodemvoeder

Minder uitstoot door deze standby techniek

Een standaard pelletkachel moet reinigen en koelen waardoor er veel asresten het rookkanaal worden in geslingerd, de Dielle pelletkachels zijn deze reiniging niet nodig en zijn dus ook tijdens het branden en tijdens het doven schoner dan iedere andere pelletkachel!

Het Dielle bodemvoeding systeem bekijken

Wij hebben in Nederland meer dan 70 dealers en verschillende showrooms, daarnaast zijn er ook sterdealers welke het gehele convectie assortiment hebben staan. Zoekt u een dealer neem gerust contact met ons op.