Onderhoud pelletkachels

Het pelletkachel onderhoud moet bij een traditionele pelletkachel één keer per twee dagen gebeuren.
Dit houd in het schoonmaken van de branderbak de aslade, in de branderbak kunnen zich ophopingen voordoen die onderhoud vragen.
Doet u dit reguliere pelletkachel onderhoud niet dan kan de pelletkachel in storing vallen.

Pelletkachel onderhoud bij een Dielle pelletkachel

Bij een Dielle is het pelletkachel onderhoud stukken makkelijker!
Door de gepatenteerde bodemvoeder is het namelijk niet nodig om de pelletkachel iedere twee dagen schoon te maken, nee u kunt rustig een maand lang wachten tot u een keer onderhoud moet uitvoeren.
De reden is vrij simpel, doordat de pellets vanuit de bodem omhoog worden gedrukt wordren asresten automatisch over de rand heen geduwd.

Sommige pelletkachels hebben een reiniging systeem maar bij een Dielle is geen reiniging systeem meer nodig!

Door dit geavanceerde stukje techniek is het pelletkachel onderhoud niet meer zo belangrijk want wij zijn geen reiniging systeem nodig bij de Dielle pelletkachel dat doen namelijk de pellets al! Het grote voordeel wat u heeft is dat iets wat er niet op zit ook niet vast gaat zitten of stuk kan gaan.

pelletkachel onderhoud

Jaarlijks pelletkachel onderhoud

U dient jaarlijks het pelletkachel onderhoud te laten uitvoeren of in sommige gevallen doet de klant dit zelf. Het grote voordeel is dat onze pelletkachels zo gebouwd zijn dat je overal makkelijk bij kunt komen en niet de gehele kachel uit de woning hoeft te halen.
Let erop dat een pelletkachel nooit met een compressor mag worden uitgeblazen want dan gaat stof naar plekken waar hij niet moet zijn.

Wie doet het pelletkachel onderhoud voor Dielle?

Al onze dealers zijn voorzien van een complete interne training bij Dielle.
Door deze training kunt u ervan uitgaan dat een Dielle pelletkachel zijn juiste reiniging heeft gekregen en eventuele pakkingen zijn vervangen.

Hoe lang duurt de pelletkachel reiniging?

Een gemiddelde reiniging van de kachel is in twee uur uitgevoerd, bij een pelletkachel cv zal dit langer zijn. Alle kanalen en motoren zijn dan weer schoon en u kunt een jaar lang weer fijn stoken.

Is een pelletkachel onderhoud verplicht?

U moet uw schoorsteen ieder jaar laten vegen en hetzelfde is ook voor de pelletkachel, na een jaar stoken kan as als isolator worden gezien en verliest u rendement, dit is dan weliswaar minder bij een Dielle maar het gebeurt nog steeds. Schoonmaken zorgt dus voor rendement!