Pelletkachel kopen

pelletkachel kopen? het is op zich niet heel moeilijk echter zijn er wel een hoop technische details die van belang zijn voor de aankoop en het genot om een pelletkachel in huis te mogen hebben. In dit artikel gaan we wat dieper in op de wet en regelgeving en de werking van een Dielle pelletkachel tegenover de traditionele pelletkachel.

Pelletkachel met andere techniek

Er zijn twee soorten werkingen van pelletkachels namelijk degene met een branderbak en de bodemvoeder van Dielle een aantal verschillen hier zijn het volgende

  • Reiniging van de Dielle pelletkachel hoeft niet iedere dag maar ongeveer één keer per vier weken. dit komt omdat de Dielle zichzelf reinigt door de verse pellets naar boven te drukken en zo de overgebleven as over de rand te werpen.
  • Uitdoven en herstarten kan met de Dielle binnen seconden minuten of uren zonder de ontsteekpen te gebruiken zodoende scheelt dit weer in stroom. De Dielle pelletkachel bewaart namelijk de gloeiende pellets onder het as en hoeft niet tijdens het doven de gehele branderbak leeg te blazen ook de ventilatoren blijven uit zodat u geen onnodige luchtstroom en warmte in de kamer krijgt u heeft het tenslotte warm genoeg en wil niet nog meer warmte.
  • Geluid is bij de Dielle niet aanwezig zelfs de pellets hoort u niet meer vallen waardoor het irritante kling kling geluid weg is.
    Ook zijn onze ventilatoren anders opgebouwd waardoor de ventilator niet in haar eigen lucht slaat en uw pelletkachel stil is zelfs met blazen van warmte.. het is zelfs mogelijk de ventilator uit te schakelen.
  • Afstellen van de pelletkachel is niet continu nodig daar wij werken met een gloeibed van pellets is de marge van afstellen ruimer dan bij de traditionele pelletkachel en omdat wij het de brandstof affakkelen is er minder co en fijnstof aanwezig.

pelletkachel kopen

pelletkachel met continu met schone ruiten

Doordat onze rookgasstroming lager ligt en dus de verbranding beter is dan bij de standaard pelletkachel is de vervuiling op de ruit aanzienlijk minder en hoeft u deze dus ook niet zo vaak schoon te maken al als bij de traditionele pelletkachel. wist u dat vervuiling op de ruit wegblijft boven de 160 graden!
U wilt toch ook een pelletkachel kopen met zo weinig mogelijk onderhoud?

Dielle

pelletkachel met lage uitstoot van finstof en co

Door de werking van onze pelletkachel kan de uitstoot van fijnstof tot wel 57% lager liggen dan bij de traditionele pelletkachel.
Dit komt omdat er normaal een koude brandstof op het vuur wordt gegooid terwijl de Dielle de brandstof voorverwarmd en deze omhoog drukt en daarna opbrand.. hierdoor is niet alleen de fijnstof ook wel ppm genoemd erg laag maar ook het co gehalte neemt aanzienlijk af.
Normaal bij het vele uitdoven en herstarten geven pelletkachels juist meer fijnstof af en dit is iets wat door ons gepatenteerde standy-by systeem dus juist niet gebeurd. Wij gaan ervan uit dat u een pelletkachel wilt kopen die gezonder is voor het milieu en uw omgeving.

Dielle ronde pelletkachel Dielle ronde pelletkachel volledig uit glas Dielle Maestrale 3 zijdige pelletkachel

Pelletkachel met een juiste installatie

Een pelletkachel heeft weliswaar een rookgasmotor deze dient enkel ter regeling van de pelletkachel en is niet ontworpen om continu trek te genereren.
U moet er dus rekening mee houden dat u een volwaardig rookkanaal dient te hebben welke in de vrije zone zal uitmonden.
Dit vind u ook in de wetgeving welke als lid 4 van het bouwbesluit staat beschreven.
Hierin staat dat een verbrandingstoestel welke op een vaste brandstof brand niet vanuit de gevel op straatniveau mag uitmonden maar naar de nok van de woning moet worden gebracht. ook voor het aanbrengen van het rookkanaal zijn er regels zoals het afschermen van het rookkanaal.

pelletkachel kopen

Pelletkachel kopen in showrooms van Nederland waar u kunt kopen

Wij hebben in vrijwel alle regio’s van Nederland een aantal dealers welke voor u de pelletkachel kan laten branden en uitleggen ook zijn al onze dealers volledig getraind om met de Dielle pelletkachels te kunnen werken. U kunt bij onze dealer de pelletkachel kopen plus al de bijbehorende producten zoals het rookkanaal en accessoires .
U vind onze dealers hier