pelletketel van Dielle met bodemvoeder

Pelletketel

De pelletkachel cv wordt steeds meer toegepast in verschillende woningen van Nederland mede om woningen gasvrij te maken als te zorgen dat de woning milieubewust gestookt wordt en uiteraard ook goedkoper dan dat er met gas wordt gestookt.
Een pelletketel doet dit in principe ook maar staat niet in het zicht van de gebruiker maar wordt opgesteld in een technische stookruimte voor de pelletketel of bijgebouw van de woning.

pelletketel

De pelletketel type freedom van Dielle

Bent u installateur en op zoek naar een betrouwbare pelletketel met ondersteuning van de fabrikant, neem dan gerust eens contact met ons op of maak een afspraak met onze vertegenwoordiger.

Als consument bent u ook van harte welkom in onze showroom welke 6 dagen per week geopend is.

Let er op dat niet al onze dealers ook pelletketels voeren, vraag ons altijd naar de installateur in uw regio of kom langs in de fabrieksshowroom.

Subsidie codes voor €2500,- op de Dielle pelletketel: (let op subsidie veranderd vanaf 21 maart naar €1250,-)
Nog steeds een hoge subsidie voor een pelletketel kijk dan naar de Dielle smart pelletketel deze hebben een subsidie van minimaal €1400,- en zijn goedkoper!

(De subsidie regeling is beëindigd op 31 december 2019, wel is er vanaf 1 maart 2020 nog een speciale Dielle regeling van €500,- op onze pelletkachel luchttoestellen tot 1 Juni 2020)

Dielle Freedom 18 KA11664
Dielle Freedom 18 Advance KA11665
Dielle Freedom 18 Refill KA11666
Dielle Freedom 25 KA11667
Dielle Freedom 25 Advance KA11668
Dielle Freedom 25 Refill KA11669

Dielle pelletkachel subsidie

Wat doet een pelletketel?

onze pelletketel kan meer dan de standaard pelletkachel cv zoals bijvoorbeeld het automatische reinigen van de warmtewisselaar en de stookkamer maar ook het automatisch afvoeren van de as die in de stookkamer vrijkomt naar een speciale opvangbak die zeer veel capaciteit kan hebben en wordt vol geperst.
Zo kunt u een zeer lange tijd stoken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de reiniging van het toestel.
Door de gepatenteerde bodemvoeder van Dielle is de reiniging van de branderbak ook niet nodig wat je vaak wel ziet bij de oudere type pelletkachels… deze systemen zijn onderhoudsgevoelig en zijn meer aandacht nodig dan wanneer de bodemvoeder door verse pellets gewoonweg de asresten over de rand drukt en deze as transporteert naar de compacter toe.

Pelletketel

Vulling van pellets op de pelletketel

Bij de pelletkachel cv is het nodig deze vaker bij te vullen dan bij de ketel daar deze een veel groter reservoir heeft.
De inhoud kan worden vergroot door onze automatische toevoeging van pellets door middel van een pelletbunker zo kunt u 1500kg kwijt en hoeft u vrijwel nooit meer naar de ketel toe en kunt u genieten van andere dingen dan met verwarmen bezig te zijn. ontzorgen is een pré bij de Dielle pelletketel!

pelletkachel en pelletketel range

Vermogens van de pelletketel

De pelletketels die in de Dielle range verkrijgbaar zijn moeten zorgvuldig worden afgesteld op uw woning.
De vermogens die wij met de pelletketel kunnen leveren zijn 14,18,20,25,30,35kw

Type Freedom
Type Freedom Advance
Type Freedom Refill
Type Smart
Hierdoor hebben wij een zeer grote range van bereik om u bij elke gewenste woning te kunnen voorzien wat u nodig bent zodat de pelletketel niet te vaak aan en uit hoeft te gaan.

Start en stand-by van de Dielle pelletketel

Door onze gepatenteerde techniek is het mogelijk om het vuur te laten inpakken/inkapselen met as en hierdoor een stand-by tijd te creëren van 4 uur.
Hierdoor kan de pellet ketel binnen deze 4 uur herstarten met de brander zonder de gloeipennen aan te spreken en snel te herstarten.
Wij drukken verse pellets door de gloeiende delen en voegen lucht bij zodat er direct bij ontgassing vuur wordt geactiveerd en er dus geen rook ontstaat wat u vaak ziet bij oudere type pelletkachels met een bovenlader.

Rechtstreeks tapwater uit de pelletketel

Het is mogelijk om bij de Dielle pelletketel rechtstreeks tapwater uit de ketel te halen.
Dit is ook een gepatenteerd systeem die door Dielle is ontwikkeld.
Het vermogen is 10 liter heet water per minuut en kan zelfs door onze kleinste ketels worden gegarandeerd!

pellet Ketel maar dan zicht op het vuur

Het is ook mogelijk om een ketel te verkrijgen maar dan met zicht op het vuur, wij noemen dit de pelletkachel cv.

De modellen die wij hiervoor hebben ontwikkeld hebben nog steeds een lage warmtestraling naar de woning toe maar u kunt wel naar het prachtige vuur kijken binnen in de pelletkachel met cv aansluiting.
Het nadeel van een pelletkachel die in de woning staat is dat deze ook eventueel in de zomer aan moet als u toch een kamer bij wilt verwarmen.
Dit is uiteraard wel weer op te lossen door het interne buffer en het externe buffer zodat de pelletkachel enkel bijvoorbeeld s’nachts mag werken.
Bij een pelletketel maakt het allemaal niet uit want deze staat in een technische ruimte waardoor u er gebruik van kunt maken wanneer u wil en dat ook nog eens met subsidie van de overheid plus het feit dat u milieubewust stookt!

Subsidie op de pelletketel

Al onze Dielle pelletketels zijn toegelaten voor het verkrijgen van €2500,- subsidie.
Door onze bodemvoeder is het fijnstof en de co waarde zeer laag en stukken lager dan de pelletkachel met de standaard branders.
Ook is het vuur rustiger en kan er dus meer rendement gemaakt worden.
Wist u dat er steeds meer wordt gelet op fijnstof van verbranding machines en voertuigen… kijk hier goed naar als u over gaat tot aanschaf van een pelletkachel.

Hoe kom ik aan informatie of een dealer welke mij hierin kan helpen.

Vraag gerust naar een erkend dealer via ons contact formulier daar niet alle dealers zich richten op cv toestellen.Wij kunnen u informatie verschaffen of u doorzetten naar de dealer. Wij zullen u dan doorverwijzen naar een dealer welke ook met de cv pelletkachel of pelletketel werkt.

Uw telefoonnummer
Maak een keuze