Stroomverbruik Dielle Pelletkachel

Het stroomverbruik van de Dielle pelletkachel met gepatenteerde bodemvoeder is iets waar vele concullega’s geen benul van hebben. er worden getallen geroepen van 210watt of hoger en dat er geheimzinnig wordt gedaan… het feit is dat wij onze gegevens gewoon open onder de downloads hebben staan plus de uitstoot cijfers.

Stroomverbruik bodemvoeder

Het stroomverbruik van de Dielle pelletkachel varieert per toestel maar is bij alle toestellen in het laagste vermogen gelijk namelijk 80 watt.
Het hoge verbruik wordt enkel gehaald als de gloeipen aan staat en is identiek aan andere merken tijdens de start daar deze nou eenmaal 1 minuut moet aanstaan om de brandstof als ontgassingproces te laten starten.
Het grote verschil is dat wij tijdens de herstart het hoge verbruik van stroom niet nodig zijn daar wij de gloeiende delen hergebruiken ipv de gloeipen.
ook maken wij gebruik van slechts één motor en geen twee zoals er beweert wordt.

pelletkachel kopen

Uitstoot bodemvoeder

Een Dielle bodemvoeder heeft naast het voordeel dat hij geen extra stroomverbruik nodig is tijdens herstart ook nog eens een vele malen lagere uitstoot.
De meeste partijen geven hun gegevens hierin niet bloot omdat zij deze waardes niet kunnen halen, dit wil niet zeggen dat hun kachel slecht is maar dat het met de oudere techniek niet haalbaar is.
Bij ons wordt namelijk de brandstof voorverwarmd en de as over de rand gedrukt na dat deze heeft kunnen na sinteren. dus alle brandstof is eruit en de rookgassnelheid ligt lager.
Om deze redenen zijn wij geen tussentijdse cleanfase nodig en ook geen uitdoof fase.
De Dielle heeft gemiddeld 57% minder fijnstof uitstoot en ook minder co uitstoot dan de oude pelletkachel.

pelletkachel werking

Gegevens van Dielle bodemvoeder

Bent u op zoek naar gegevens over de uitstoot en het verbruik van stroom dan kunt u onze gegevens vrij te downloaden onder de downloads