Verbruik pelletkachel

Het verbruik van een Dielle pelletkachel

Doordat de Dielle pelletkachel werkt met een bodemvoeder is er een affakkel-proces in plaats van een vuur wat aangehouden moet worden door lucht langs de pellets te persen.
De Dielle pelletkachel drukt haar asresten over de rand waardoor zoals bij de gewone pelletkachel asresten niet meer afgezogen hoeven te worden.

Dit zorgt ervoor dat de rookgassen stukken rustiger zijn en er hierdoor een prachtig maar vooral rustige vlam wordt gecreƫerd en uiteindelijk een veel gunstiger verbruik van de pelletkachel.

Afkoelen en herstarten van de pelletkachel

Bij de traditionele pelletkachel worden zowel de convectie ventilator als de rookgasventilator vol ingeschakeld om zo snel mogelijk de pelletkachel te koelen terwijl u het op temperatuur heeft.
De branderbak wordt hierdoor ook volledig leeg geblazen en de kachel moet gekoeld zijn om te kunnen herstarten.. uiteraard neemt dit wat tijd in beslag.

Bij de Dielle stopt de convectieventilator en zal ook de rookgasventilator langzamer laten draaien en uiteindelijk stoppen. De reden dat de kachel dit doet is omdat hij de gloeiende delen wil bewaren onder de asresten.
Hierdoor kunt u namelijk direct herstarten tot en met 4 uur zonder een volledig nieuwe start te hoeven uitvoeren en zelfs zonder gloeipen.

Hierdoor spaart u ook weer pellets of andere biobrandstoffen uit waar u op dat moment op stookt.

U kunt de kachel dus ook instellen om met de standby modus te werken, hierdoor zal de kachel zelf aan en uit gaan zonder elke keer een volledige herstart te moeten uitvoeren.
De moederhaard is dus weer terug in Nederland en zal uw woning perfect kunnen verwarmen.

Modulatie van de pelletkachel

Bij de gewone pelletkachel moeten er elke pellets worden aangevoerd omdat de ene pellet de andere moet ontsteken, bij de Dielle is dit veel minder gevoelig ivm het affakkelen van de pellets.

Nooit meer moeten bijstellen of instellen van de pellets.
Niet uitgegooid worden door nieuwe pellets bij te lage stand.
teveel pellets tijdens opstart niet meer mogelijk.
Altijd een juiste opstart.
Geen gevoeligheid voor wisseling andere pellets.
Geen verstoppingen meer.

werking-Dielle pelletkachel Dielle pelletkachel werking