pelletkachel Werking Dielle

Vergeet compleet alles wat u kent op het gebied van pelletkachels en verbaas u over de nieuwe manier van stoken op pellets met het gepatenteerde systeem van Dielle.
De werking van Dielle pelletkachels is anders dan de reguliere pelletkachel.
De pellets worden namelijk niet in een branderbak geworpen maar via een bodemvoeder in de stookkamer gedrukt, Dit heeft dan ook grote voordelen.
Een compleet andere werking van de pelletkachel dan u gewend bent.

werking pelletkachel

Voordelen werking pelletkachel Dielle

Doordat de pellets in de stookkamer worden gedrukt via de bodem is een start altijd gegarandeerd, dit waar sommige pelletkachels wel eens kunnen haperen.

ontsteking van de pellet kachel

De pellets worden ontstoken door twee ontsteek-pennen, deze pennen zijn bij de eerste start nodig daarna kan de pelletkachel binnen vier uur altijd starten zonder deze pennen door het gebruik te maken van gloeiende asresten die hij inkapseld.

Reiniging werking pelletkachel

Doordat het as door nieuwe pellets aan de kant wordt gedrukt is het reinigen van de pelletkachel pas nodig na als de aslade vol zit, u bent dus niet meer verplicht om het branderbakje te reinigen aangezien deze er niet meer is.
het onderhoud is hierdoor een stuk makkelijker en hoeft niet meer wekelijks te worden uitgevoerd zoals bij een gewone pelletkachel.
Het onderhoud bestaat dan ook enkel uit het leeghalen van de aslade en verder niks.

Meer vlam en rendement uit uw pelletkachel

Doordat de assen niet meer hoeven te worden afgezogen is er minder rookgassnelheid nodig, dit resulteert in een betere overdracht in de warmtewisselaar, aangezien deze warmtewisselaar ook tot het optimale is ontwikkeld kunnen wij een rendement halen van 96% en heeft u een houtvuur in uw pelletkachel.
Ook het fijnstof niveau is hierdoor stukken lager als bij de gewone pelletkachel.

Dielle pelletkachel werking

werking van de pelletkachel met Meerder brandstoffen

De Dielle pelletkachel is de enige pelletkachel die kan werken met meerdere brandstoffen dan alleen pellets.
Neem gerust contact op welke brandstoffen wij nog meer kunnen garanderen voor de werking van onze pelletkachels.

Start en stop van de pelletkachel

De standby functie is vaak bij pelletkachels een lastig iets, de pelletkachel dient alle pellets uit de branderbak te zuigen en alle warmte af te blazen.
Bij Dielle is dit niet nodig aangezien deze het vuur met as ingekapseld en de pelletkachel na een aantal seconden gewoon door kan starten tot een maximaal van 4 uur zonder gebruik te maken van de gloeipen maar gebruik te maken van de bestaande gloeiende pellets die nog onder het as liggen.

Pelletkachel Werking cv model van Dielle

In de zomer komt de pelletkachel cv van Dielle op de markt waardoor er nog een nieuwe dimensie wordt toegepast aan ons assortiment met unieke werking.
Onze pelletkachel cv zal uiteraard een hoog rendement halen en een lage uitstoot ook zal deze met meerdere brandstoffen kunnen werken.
Elke pelletkachel welke wij met onze gepatenteerde bodemvoeder uitvoeren kan deze mogelijkheid aan.

Pelletketel en werking

De werking van een Dielle pelletketel is in principe hetzelfde als bij de andere cv modellen echter zijn er bij onze ketels meer mogelijkheden en grotere vermogens te behalen.
Een pelletketel is dan ook geïsoleerd waardoor hij in technische ruimtes kan worden geplaatst.

Pelletkachel met kanalisatie

Er zijn een aantal modellen pelletkachels met kanalisatie, daar wij een andere warmtewisselaar hebben en een andere manier gebruiken om die hitte te transporteren is de lengte van de kanalisatie niet 6 meter wat de meeste pelletkachels maximaal kunnen halen maar ,maar liefst 12 tot 16 meter zonder verlies van druk.
Ook is het mogelijk om de ventilatoren afzonderlijk van elkaar te laten draaien dmv een thermostaat waardoor als een kamer op temperatuur is er niet onnodig door wordt verwarmd.

Stilte van onze pelletkachels

De Dielle pelletkachel kan volledig zonder geluid werken aangezien de ventilatoren die van zichzelf al zeer stil zijn zelfs uitgezet kunnen worden.
Bent u benieuwd wat u ziet of niet meer horen kunt, dan bent u van harte welkom in onze showroom of die van onze Dealers.

dielle pelletkachel

werking pelletkachel dielle